Jag älskar den där blicken människor får när de inser sin verkliga förmåga. När de förstår att de nått sitt mål, och att de haft roligt på vägen. Därför jobbar jag med träning, kvinnor och internet. Och därför ska du jobba med mig!

Nyfikenheten på världen har präglat mitt liv så länge jag kan minnas. I början handlade det om spännande vardagsting som klockor och djur . Senare utvecklades det till ett brinnande intresse för naturvetenskap, och jag studerade astrofysik i 6 år på universitetet för att försöka förstå mig på världen. Men om studiet av rymden och dess gigantiska strukturer är verkligheten i dess renaste form, så är studiet av människokroppen dess mest komplexa. Vad är det som egentligen påverkar hur vi mår, hur länge vi lever och vad vi upplever på vägen? Hur samverkar hjärnan med musklerna för att skapa motivation och bygga vanor, och varför slår det ibland över till ett ansträngt förhållande till maten och den egna kroppen? Det är de här frågorna som driver mig och som är mitt verkliga kall!

“Jag vill visa dem hur de själva bygger sin egen motivation, att de kan ta kontrollen över situationen och målmedvetet göra förbättringar i sina liv.”

Jag vill lära människor att förstå sig själva och se sig själva för vad de är, och inse att deras egna lycka och välmående alltid måste stå högst upp på deras agenda. Jag vill visa dem vilka fantastiska kroppar de har och vilka otroliga prestationer de kan utföra. Jag vill visa dem hur de själva bygger sin egen motivation, att de kan ta kontrollen över situationen och målmedvetet göra förbättringar i sina liv.

Jag var själv definitionen av prestationsprinsessa. Ingenting dög åt mig, och hur mycket jag än presterade så var det aldrig bra nog. Till sist gav jag upp, lät mig själv förfalla, både mentalt och kroppsligt. En anmälan till Göteborgsvarvet blev vändpunkten, när jag insåg hur långt jag hade låtit det gå. Och långsamt, långsamt fann jag självkänsla i andra saker än prestationen. En löprunda var inte längre bortkastad tid om jag inte slog rekord. Jag tog tag i mina negativa känslor, gjorde mig av med negativa relationer och bytte karriär och startade eget. Nu jobbar jag med träning på heltid och drömmer om att kunna ägna mig helt och hållet åt mitt företag och att hjälpa människor att nå sin fulla potential.

“Jag vill sprida löparglädje och matglädje, och en gång för alla tvätta bort föreställningen om att det bara är de som redan är vältränade som kan träna.”

Alla måste inte vilja bli bäst, men det är något särskilt i att veta att man klarade mer än man trodde. Vi har ofta en förmåga att förminska oss själva och våra prestationer, och jag vill vara här som en objektiv åskådare och vara en motkraft till detta. Jag vill sprida löparglädje och matglädje, och en gång för alla tvätta bort föreställningen om att det bara är de som redan är vältränade som kan träna. Mitt kall är att hjälpa kvinnor i alla åldrar att våga se sig själv med andras ögon. Att inte fastna i den traditionella jantefällan, och på så vis gå miste om så otroligt mycket glädje. Det handlar inte om att slå rekord och sedan skryta om det, det handlar om att inför sig själv erkänna sin förmåga. Du behöver inte vinna över någon, inte ens dig själv, för att förtjäna att må bra i din egen kropp, oavsett hur den ser ut.

I min personliga bloggexitrix.com/emmahallbacka delar jag med mig av min egen resa, från ångestfyllda invägningar till euforiska lopp-rapporter. Ibland slår känslorna över, och ibland exploderar mitt huvud av kunskap som bara måste ut! I mina sociala medier har jag gott om följare som följer min dagliga kamp – för ingen blir ju någonsin fullärd. Jag hoppas bara kunna inspirera genom att ligga några steg före, och bana väg för att mina läsare ska våga ta makten över sin egen hälsa och tillvaro. Jag driver nybörjaregrupper för löpare som är överviktiga, långsamma eller av någon anledning inte känner sig hemma i de vanliga löpargrupperna – både online och i Göteborg. Och jag är hela tiden på jakt efter nya utmaningar och ny kunskap – för nyfikenheten, den blir jag nog aldrig av med!

Vill du bli en del i min rörelse och lära känna min tribe? Kolla in mina tjänster i menyn och tveka inte att mejla mig om du har frågor eller funderingar!